beeleak

Vi är Fredrikssons. Ett par mitt i livet som har gjort karriär, lagt in övertidstimmarna och börjat fundera på om det är allt vi vill ha ut av livet.

Vi har kommit till en punkt där vi känner att vi behöver komplettera tillvaron med något nytt som vi känner är meningsfullt. Vi har alltid rest mycket kors och tvärs över jorden. Maten har alltid stått i centrum då den har varit en genväg för oss att förstå människors identitet och kultur. Och vi har upplevt det genuina, det läckra och mat som är tillverkad utan tillsatser, med en stor nypa kärlek och ofta småskaligt. Vi har sett hur livet ofta har kretsat kring maten och dess förmåga att skapa ett gott umgänge människor i mellan. Där vill vi vara. I centrum för att skapa genvägar till ett gott umgänge.

Vi har låtit oss inspireras och tagit med idéerna hem och börjat experimentera med att hitta en läcker twist på klassiska recept. Vi bestämde oss för att börja med att utveckla läckra marmelader då vi finns vid soliga Öland med dess fantastiska frukter. Allt gjort på ett medvetet sätt utan kompromisser.

Framgångarna har inte väntat på sig, vi har idag tre egna butiker, fått flertal guld- och silvermedaljer i SM i mathantverk, blivit utvalda till Nobelmiddagens Night Cup och får fantastisk respons från mat- och smakkunniga livsnjutare såväl som från toppkrögare och årets kockar. Våra produkter finns hos utvalda återförsäljare, goda restauranger, residens och slott.

Stärkta av framgångarna har vi beslutat oss för att börja använda vårt stora kunnande inom fruktförädling till nya områden med en tydlig Fredrikssons trist.

Vår idé är att utifrån tydliga säsongsteman ta fram läckra och genuina matkoncept som blir en genväg till ett gott umgänge människor i mellan.

Välkommen med att njuta av smakerna!

Mona  o Christer Fredriksson