smak_3

SMAKGLÄDJE

- lokalt mathantverk & annat gott

 

SMAKGLÄDJE® är din delikatessbutik som inriktar sig på mathantverk och annat gott. Vi erbjuder lokalproducerade produkter från Kalmar och Ölands-regionen. SMAKGLÄDJE är även konceptbutiken för FREDRIKSSONS.

Butiken SMAKGLÄDJE® vid Solliden Slott finner du i en av Ölands vackraste omgivningar. Den vackra slottsparken, kaffetorpets ljuvliga miljö med skön och lummig grönska inbjuder till upptäcktsfärder med alla sinnen. Vi vill ge dig som gäst och besökare ett mervärde; goda smakupplevelser genom lokala matprodukter. Vi arrangerar dagligen s.k. ”matprat” där vi berättar mer om våra oljor, honung och marmelader, helt kostnadsfritt. Naturligtvis står vi gärna till tjänst när du planerar dina egna strövtåg på Öland, med tips på besöksmål hos mathantverkare eller genuina platser.

Butik SMAKGLÄDJE vid Byxelkroks hamn på nordligaste Öland finner du nu samma utvalda sortiment av lokala godsaker. Öppet från midsommar till en bit in i augusti.

Välkommen till oss! Här finner du ärligt mathantverk som skapar upplevelser av det genuint goda i livet. Vi står för äkta smaker, äkta råvaror och äkta smakglädje®!

 

Utskrift

Tack alla underbara kunder i Kalmar-butiken! Vi stänger för att kunna utveckla vårt marmeladeri ännu mer. Välkomna till vår nya och större butik vid Sollidens Slott!

Våra kvalitetsprodukter finns även hos litet antal utvalda återförsäljare, då vår produktion är hantverksmässig och inte sker i så stora volymer. Välkommen in till våra trevliga återförsäljare, se listan under kontakt i sidmenyn!

SKAPARGLÄDJE

- konsthantverk, design & nyfikenhet vid Sollidens slott

SKAPARGLÄDJE vid Sollidens Slott är en hantverksbod med inriktning på design, konsthantverk och nyfikenhet som ger en besöksupplevelse för många sinnen. Ledorden är hantverk, design och nyfikenhet!

SKAPARGLÄDJE-butikens inriktning är olika kategorier av hantverk och material. Keramik, glas, sten, metall och trä utgör basen som sedan gärna kombineras i olika former av konst- eller brukshantverk.

Utöver hantverksprodukter finns också utvalda designprodukter som inspirerar besökarna. Ambitionen är att erbjuda produkter av hög kvalitet, men som även berättar en historia som vidgar besökarnas upplevelse och som stimulerar nyfikenhet och upptäckarglädje.

- Vi vill erbjuda besökarna kvalitetsprodukter, men även ett kunskapsbaserat mervärde, säger Christer Fredriksson på Smakglädje AB som driver butiken. Besökarna får i hantverksboden lära sig mer om hantverket; dess teknik, material, formspråk och gestaltning. Besökarnas upplevelse ska bygga på inlevelse och medlevelse. En butik fylld med Skaparglädje alltså!

skapargladje-konsthantverk-insp

Öppettiderna för båda butikerna på  Solliden

Valborg 29 april -1 maj kl 11-16

Öland Spirar 12-14 maj, kl 11-16

16 maj – 15 september alla dagar kl 11-18, utom juli med kl 10-18.

Skördefesten kl 11-17

SMAKGLÄDJE & SKAPARGLÄDJE bedrivs båda av FREDRIKSSONS.