UTMÄRKELSER

guldmedalj_liten_webb_platta
silvermedalj_eldrimner_2014_platta

Svenska mästare i mathantverk!
Guldmedalj i SM i Mathantverk för Het Äpple och Aprikos Chutney och silvermedalj för Honungspäron & Ingefära Marmelad. Tävlingen avgjordes i samband med MAT2014 i Växjö i regi av Eldrimner. Årets tävling var även öppen för övriga nordiska länder, så utmärkelserna gäller inte bara Sverige utan hela Norden

Guldmedalj gavs i chutneyklassen till Het äpple & Aprikos Chutney med motiveringen.

”En väl genomtänkt chutney som har tillagats med bra avvägning av sötma, syra och kryddning. Ett stort plus är de krispiga bitarna och den lystrande brandgula färgen. Blir en fantastisk kompanjon till osten och knäcket!”

Silvermedalj gavs i klassen kryddad marmelad för Honungspäron & Ingefära Marmeladen med motiveringen.

”En trevlig och bra smakupplevelse där ingredienserna framträder balanserat.”

Solliden etikett

Utvald förädlare av Sollidens Slotts frukt och bär

Fredrikssons Smakhantverk har fördjupat samarbetet med Sollidens Slott AB och får nu möjlighet att använda slottsträdgårdens fina råvaror i våra kvalitetsmarmelader och annat gott. Smakförädlingssamarbetet innebär även att nya produkter tas fram.

Äkta vara

Äkta vara certifierade – inga tillsatser eller essenser

Fredrikssons kvalitetsprodukter är Äkta vara certifierade. Det innebär att det inte finns några tillsatser eller E-nummer. Den ideella föreningen Äkta vara bildades 2006. Föreningen driver konsumentsajten www.äktavara.org med nyheter, livsmedelsguider och bloggar. Sedan 2009 har Äkta vara även en livsmedelsmärkning som en service till de konsumenter som vill undvika tillsatser och industriella ingredienser.

Eldrimner

Eldrimner certifierade – genuint mathantverk!

Certifierade av Nationellt centrum för mathantverk, Eldrimner. Vi är först ut i Kalmar/Öland. Certifieringen är en garant för ärlig mat som är hantverksmässigt tillverkad.

Eldrimner har regeringens uppdrag att främja mathantverk. Inom mathantverket är målsättningen att göra en bra produkt som har smak som en tydlig kvalitetsmätare. Med hjälp av en certifiering vill Eldrimner lyfta fram och visa vilka produkter som är gjorda på ett hantverksmässigt sätt. Mathantverk förenar gamla traditioner och nya innovationer.

krav_marke_rgb

KRAV / Ekologisk produktion och biodling

Fredrikssons produktionskök är certifierad enligt krav för ekologisk tillverkning. Vi gör hel-ekologiska produkter på beställning.

Vår biodling på Öland är KRAV/ekologiskt certifierad. Det innebär att kuporna placeras i ekologiskt säkra miljöer, vaxet särbehandlas och att inga gifter används.

NNC 2012

Utvald och stolt sponsor Nobel NightCap 2012
Fredrikssons Smakhantverk Öland AB blev exklusivt utvald som leverantör till nobelfestligheternas Nobel Night Cap 2012! Marmelader och chutney från Fredrikssons Smakhantverk Öland AB fanns med på Nobel Night Cap. Totalt var det ca 2000 personer från Nobelfestligheterna, näringsliv, studenter och offentliga representanter som avnjöt våra produkter under festliga former.

Nobel-Nightcap-logga 2013

Nobel NightCap 2013

Utvald och stolt sponsor till Nobelfestligheternas Nobel NightCap 2013. Återigen!

Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi

Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi

Christer Fredriksson är initiativtagare och Direktor för Smålands- och Ölands Gastronomiska akademi som syftar till att främja de gastronomiska värdena i regionen. I Akademien finns idag elva ledamöter bl.a. Karin Fransson, Klas Lindberg, Per Bengtsson, Erika Lagerbielke, m.fl.